Nyheter

Unistoresport: Fotbollsskor för barn och de vanligaste fallgroparna

Barn växer otroligt snabbt, vilket kan göra det frestande att köpa större dubbskor och låta barnet “växa in i dem”. Detta är inte lämpligt eftersom det kan orsaka blåsor och ömhet på barnets fötter.  Köp istället billigare dubbskor som passar barnet nu, så att de blir lättare att bytas ut när skon blir alltför liten.

Fotbollsskor bör vara nära anpassade för att optimera “känslan” av skon. Allt för att barnet lättare ska känna bollen. Skorna bör inte heller vara så snäva att tårna kanten av skon. I stället borde det finnas ungefär en tumme i bredd mellan slutet av tårna och spetsen av skon. Det finns många olika typer av dubbar, så som läder och konstläder. Du bör välja syntetiska material som eftersom dessa torkar mycket lättare, utan att bli hårda. Var noggrann att dubbarna uppfyller ditt barns lag föreskrifter. Var noggrann med att ditt barn provar sina dubbskor samtidigt som de har på sig sina fotbollstrumpor och benskydd för att se till att de passar och inte skaver.

2f01c30eea47

Vanliga fallgropar

Det kan ibland vara lätt att glömma bort inomhusskor. Det är lätt att gräva ner sig och bara kolla på dubbskor. Men det är minst lika viktigt att ha inomhusskor som passar, till dess att utomhus säsongen tar slut. Det du bör tänka på när du införskaffar nya inomhusskor att du inte införskaffar dem för tidigt. Barn växer så att de knakar visa perioder, och ibland om man köper allt på en och samma gång, så visar det sig att skorna inte passar när ni kommer till inomhus säsongen. Var därför noggrann med att skaffa rätt skor vid rätt tillfälle och inte allt för tidigt.

Inomhusskor är inte bara skor för inomhusfotboll utan det är många som använder dem som t.ex. innebandyskor eller andra vintersäsongs aktiviteter.

Fynda vid rätt tid

Om du vill fynda och komma ner lite i pris så finns de vissa tider på året då det är extra billigt att införskaffa dina nya skor och andra tillbehör. De flesta hemsidor som erbjuder fotbollskor har en sektion så som ”fotbollsskor barn” eller dylikt. Så du kan alltid gå in och jämföra och hitta precis rätt sko för ditt barn.

Nu i november har vi bland annat Black Friday, så missa inte chansen att komma ner lite i pris!

Om Unisportstore.se

Unisportstore.se har huvudkontor i Köpenhamn och är en nordisk nätbutik som lanserades 2002. Unisportstore en av Europas mest välansedda och största konceptbutiker. Med motivation att erbjuda specialiserade på fotbollsutrustning, fotbollsskor och funktionsplagg av absoluta bästa kvalitet till den skandinaviska marknaden. Unisportstore har även vunnit det danska e-handelspriset 2011, 2012 och 2013. Samt ett flertal andra internationella utmärkelser för sin nätbutik.