Flyg bokning nätet

I den moderna dagens digitala tider, är det otroligt att tänka sig att det brukade vara en tid då resenärer kallade reseföretagen för att göra flygbokningar. Bokning flygbiljetter på nätet har blivit det huvudsakliga sättet att slutföra sin flygresor, artighet Internet.

I själva verket, online-flygning bokning eller online luft biljettsystem började redan på 1990-talet, när USA-baserade online-resebyrå (OTA) webbplatser som promotions, Priceline, Travelocity och Expedia forayed i detta till stor del outnyttjad sektor. Detta visade sig vara en välsignelse för resenären, som nu kan göra luft biljettbokning på nätet utan att gå ut ur bekvämligheten av hans eller hennes hem eller kontor. I själva verket, konceptet var ganska enkel och ganska lik den i offline resebyråer. Dessa webbplatser under förutsättning att anläggningen av en bokningssystem online på webbplatser som besöks av resenärer som letar efter online-tillgång till priser, tidtabeller och annan relaterad reseinformation.

Resenärer som besöker webbplatsen just behövs för att välja on-line flygbolaget leverantören och boka samma genom GDS backend. Betalningar kan göras med hjälp av Inter kreditkort som American Express, Mastercard, Visa och betalkort som utfärdats av vissa banker som HDFC, HSBC, Axis, och Citibank. Betalningar kan också göras genom vissa andra typer av online-betalningsverktyg. Efter bokning processen var över utfärdade flygbolag en bokningsbekräftelse eller e-biljett agenten, som i sin tur sändes till resenären av resesajt.

I själva verket, inte bara intellektuellt givande men också en stor rökgasförvärmare tid och pengar Det är anmärkningsvärt att innan detta innebär av online-sökning existerade, nästan alla bokningar gjordes genom att gå in i en high-street använda Internet för att förenkla processen för resebokning shoppa eller ringa en agent.

Vilka sajter som MakeMyTrip, Clear och Yatra har gjort i Indien, skapas en online reseportal för bokningar. På detta sätt, inom några minuter, kan en resenär börja med bara en sökning för online flyg och snart har en online biljett i hans / hennes hand. Genom att göra bokningar sådana domän enkelt och göra Internet den dominerande kanalen för att söka och köpa billiga flygbiljetter på nätet har dessa flygbokningssajter gjort stor tjänst ekosystemet.

De andra viktiga platser som kommer till ens sinne när e-biljetter / e-bokningar nämns är Arzoo – med fokus på företag och B2B resor, Travel – koncentrera sig på online-bokning av hotell och naturligtvis flygbolaget själva – den mest anmärkningsvärda av dessa är Emirates bokning online, Air Asia, Jet Airways, och Air India online-bok-ning av flygningar.